Search
Close this search box.

Σχετικά με τον Εθνικό Πινγκ-Πονγκ

Το τμήμα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Εθνικού ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90, αποτελεί μέλος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και έκτοτε συμμετέχει στα Εθνικά Πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών και όλων των αναπτυξιακών κατηγοριών.            

Την δεκαετία του 90 με προπονητή τον Παράσχο Αβραμίδη το νεοσύστατο τμήμα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Βορείου Ελλάδος με την αντρική και την γυναικεία ομάδα, έχει συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος και αρκετές προκρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα αναπτυξιακών κατηγοριών.

Η πρώτη Πανελλήνια διάκριση του τμήματος πραγματοποιήθηκε το 2001 με την 3η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων  με τους αθλητές Άγγελο Τσίμα, Λεωνίδα Ζαρειφίδη, Απόστολο Τσολακάκη, Διονύση Τσιλίδη και προπονητή τον Παράσχο Αβραμίδη.       

Το 2007 στην Πάτρα η ομάδα αποτελούμενη από τους Ανδρέα Νικολακάκη,  Δημοσθένη Κίτσιο, Παύλο Τελόπουλο και Παρασκευά  Ιγνατιάδη κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.      

Κορυφαία στιγμή το 2012 η άνοδος της γυναικείας ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία με τις αθλήτριες  Δάφνη Δεληγιάννη, Μαρία Αντωνούδη  Παναγιώτα Μούρου και Ηρώ Κοζάρη.       

Το 2013 ο Εθνικός αλλάζει σελίδα,  έφορος της ομάδας ορίζεται ο Δημήτρης Κυραδενίδης. Το  προπονητικό επιτελείο  του τμήματος  απαρτίζεται  πλέον από  ειδικευμένους προπονητές οι οποίοι υπήρξαν και αθλητές του συλλόγου.  Ανδρέας Νικολακάκης, Άγγελος Τσίμας Παναγιώτα Μούρου και Παύλος Τελόπουλος  αποτελούν το νέο προπονητικό team και ο Εθνικός  χαράζει μια πορεία γεμάτη επιτυχίες πανελλαδικής εμβέλειας. Την Περίοδο 2014 μέχρι σήμερα το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης γράφει ιστορία με χρυσά γράμματα. Καταγράφει τεραστία αγωνιστική δραστηριότητα σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και διακρίσεις τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο στις αναπτυξιακές ηλικίες.              

Σε ομαδικό επίπεδο ο σύλλογος καταγράφει 4 συμμετοχές σε Τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων (2016,2017,2018,2019). Το 2016  κατακτά τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα με τους Νικηφόρο Μύρο, Κίμωνα Μήτκα και Γρηγόρη Καραγιάννη ενώ το 2017 κατακτά την 1η θέση και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος  με τους αθλητές Κίμωνα Μήτκα και Γιάννη Πιστόλα. Το 2018 και 2019 η ομάδα συμμετέχει και πάλι σε τελικούς Ελλάδος κατακτώντας 2 φορές το ασημένιο μετάλλιο  με τους αθλητές Γιάννη Πιστόλα, Γιώργο Κάλλια, Βαγγέλη Δερνεξή, Μάριο Δελάκη και Σωτήρη Σωτηρόπουλο.    Στη κατηγορία των παίδων, το 2017 η ομάδα του Εθνικού με τους αθλητές  Ηλία Σταματόπουλο, Παπαδόπουλο Γιάννη και Νικηφόρο Μύρο καταλαμβάνει την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα των παίδων ενώ το 2018 ανεβαίνει και πάλι στο 3ο σκαλί του βάθρου απαρτιζόμενη από τους Ηλία Σταματόπουλο, Παπαδόπουλο Γιάννη, Νικηφόρο Μύρο και Φίλιππο Τσίτσιο. Το 2019 μια χρονιά ορόσημο για το τμήμα η ομάδα των παίδων  στέφεται πρωταθλήτρια και σκαρφαλώνει στην κορυφή της Ελλαδός με τους αθλητές Νικηφόρο Μύρο, Κίμωνα Μήτκα, Γιάννη Πιστόλα και Γρηγόρη Καραγιάννη.  ενώ το 2018 και 2017 καταλαμβάνει την 3η θέση. Στην Κατηγορία των Νεανίδων το 2019 η ομάδα κατακτά την 2η  θέση πανελλήνιο πρωτάθλημα  με τις αθλήτριες Θεοδώρα Βασιλειάδου, Ελισάβετ Χατζηκύρκα και Κωσταντίνα Πιστόλα.


Σε ατομικό επίπεδο αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις του ranking list της ομοσπονδίας κατακτώντας πολλά  κύπελλα και αμέτρητα μετάλλια σε Πανελλήνια Ανοιχτά Πρωταθλήματα. Θεοδωρά Βασιλείαδου, Μήτκας Κίμωνας, Ηλίας Σταματόπουλος, Νικηφόρος Μύρος,  Γιάννης Παπαδόπουλος, Χατζηκύρκα Ελισάβετ, Κωσταντίνα Πιστόλα, Ηρώ Κοζάρη Γιάννης Πιστόλας, Γιώργος Κάλλιας,  Βαγγέλης Δερνεξής είναι κάποιοι από τους αθλητές που έφεραν σημαντικές  επιτυχίες με τα χρώματα του Εθνικού.

Ο Κίμωνας Μήτκας το 2017 μετά από πρόσκληση της ευρωπαϊκής  ομοσπονδίας συμμετέχει στο διεθνές προπονητικό camp  (Euro Hope) που διοργανώθηκε στο Λουξεμβούργο. Το 2018 η Θεοδώρα Βασιλειάδου αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας νεανίδων και συμμετέχει στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα U-18 στο Cluj-Napoca της Ρούμανιας ενώ την επόμενη χρονιά κατακτά την 3η θέση στο ατομικό αγώνισμα των νεανίδων. Το 2019 η Ελισσάβετ Χατζηκύρκα στελεχώνει και αυτή την Εθνική ομάδα νεανίδων και συμμετέχει στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα U-18 στην Οστράβα της Τσεχίας.  Νικηφόρος Μύρος και Κίμωνας Μήτκας καταγράφουν εκπληκτικές διακρίσεις με την κατάκτηση της 1η Θέσης στο διπλό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων ενώ εκπροσωπούν τη χώρας μας ως αθλητές της Εθνικής Ελλάδος U21 στο βαλκανικό πρωτάθλημα στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

 Η γυναικεία ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας για 5 συνεχόμενα χρόνια έχοντας ως βασικό κορμό αθλήτριες του συλλόγου, ενώ η Ανδρική ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β-Εθνικής  Β.Ελλάδος έχοντας τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα.

 Το 2018 και 2019 ο σύλλογος διοργανώνει 2 Πανελλήνια Ανοιχτά Πρωταθλήματα με περισσότερες από 200 συμμετοχές αθλητών και αθλητριών  κάνοντας την Αλεξανδρούπολη πόλο έλξης στο χάρτη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Τα τελευταία 10 χρόνια ο ΕΘΝΙΚΟΣ βρίσκεται σταθερά στις 10 κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Το τμήμα σήμερα έχει έδρα το γυμναστήριο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, αριθμεί 70 αθλητές και 20 Βετεράνους-Ανεξαρτητους που αθλούνται σε καθημερινή βάση σε 4 διαφορετικά τμήματα και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Ελλάδος στον χώρο της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.


Αρχική

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Εκτύπωση