Σχετικά με τον Εθνικό Μπάντμιντον

Το 2009 εντάχθηκε για πρώτη φορά το τμήμα του BADMINTON στον ΕΘΝΙΚΟ από τον Κομήτη Δοξάκη. Σημαντική στα πρώτα βήματα του τμήματος ήταν η  βοήθεια της Ρούλας Πουτόκα σημαντικής τότε αθλήτριας.

Το 2010 έγινε μέλος της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στους περιφερειακούς αγώνες ανδρών – γυναικών με 4 αθλητές & /τριες, ( Πίκης Χρήστος, Δεληγιάννη Δάφνη ,Χαρτοφύλακα Αθηνά και Πανταζή Πασχαλιά ).Το 2011 με το Πίκη Χρήστο συμμετείχε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το 2012 διοργανώθηκε για 1η φορά τουρνουά στην Αλεξ/πολη, και το Δεκέμβριο του 2014  3 αθλητές μας, συμμετείχαν στο διεθνές τουρνουά BADMINTON  Kassabian Brothers στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας.

Το 2014 Έφορος του Τμήματος έγινε η Βίκυ Κοϊνάκη. Από το 2014 με τη στήριξη του Εθνικού Προπονητή Β. Ξάνθου το τμήμα αναβαθμίστηκε αγωνιστικά, δείχνοντας τις μελλοντικές δυνατότητές των αθλητών του. Στην αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ομάδα ανέβηκε στην Α2 κατηγορία και συμμετείχε σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα .

Το Φεβρουάριο του 2016 διοργάνωσε το Πανελλήνιο OPEN βαθμολογούμενο και με χρηματικό έπαθλο, με ρεκόρ συμμετοχών 97 αθλητές από όλη την Ελλάδα και σύσσωμη την εθνική ομάδα. Στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες το 2016 ο Πατερόπουλος Αντώνης κατετάγη στην 6η θέση.

27-28-29 Οκτωβρίου 2016 ο Εθνικός διοργάνωσε το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ19 στην Αλεξ/πολη, με συνδιοργανωτή τον Δήμο ,την Ομοσπονδία Αντιπτέρισης και την έμπρακτη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης και του Σεβασμιότατου κ.κ. Άνθιμου . Με τη συμμετοχή 6 εθνικών ομάδων βαλκανικών κρατών και 61 συνολικά αθλητών.

Στην Εθνική Ομάδα Ελλάδας συμμετείχαν 3 αθλητές του Εθνικού Βουκουρεσλής Τηλέμαχος, Καραγεωργίου Κυριάκος και Πατερόπουλος Αντώνης.

Τον Μάιο 2017 ο Εθνικός στην κατηγορία των Κ13 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τους Μανδάνη Δέσποινα και Βραχιώλα Αλέξανδρο και την 8η θέση με τον Κολομπρατσίδη Χρήστο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.  Οι μικροί  αθλητές του Εθνικού συμμετείχαν σε αγώνα International- 15 χώρες σύνολο 90 αθλητές – κατηγορία Κ13 και η Μανδάνη Δέσποινα κατετάγη στην 5η θέση ενώ ο Κολομπρατσίδης Χρήστος στην 12η  και ο Βραχιώλας Αλέξανδρος στη 16η.

To 2018 το τμήμα της Αντιπτέρισης ανέβηκε στην Α1 Εθνική Κατηγορία.

Στους Πανελλήνιους Σχολικούς  Λυκείων στο Ομαδικό κοριτσιών στην Ν. Ιωνία  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Οι αθλήτριες του Εθνικού του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης ήταν οι εξής: Σαλιαρίδου  Μαρία, Αλεξίου Σίσσυ, Διαμαντάκη Αργυρώ, Γερασούδη Χριστίνα. Ενώ στην μπήκε στην 8άδα ο Καραγεωργίου Κυριάκος στο Μονό Αγοριών.

Το 2018 ο Βραχιώλιας Αλέξανδρος και η Μανδάνη Δέσποινα κατέλαβαν  την 1η θέση στο μεικτό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ13 στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Κολομπρατσίδης Χρήστος και ο Βραχιώλιας Αλέξανδρος κατέλαβαν την 3η θέση στο διπλό ανδρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ13 στην Αλέξανδρούπολή.

Ο Βραχιώλιας Γιάννης κατέλαβε την 2η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο μονό στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ11 στον Τύρναβο.

2019 Μάρτιος Χαλκινο μετάλλιο ο Βραχιώλιας Αλεξανδρος και η Μανδάνη Δέσποινα στο μιστό U15, στην 8αδα στο διπλό αγοριών ο Κολομπρατσίδης Χρήστος και Κολομπρατσίδης Βασίλειος, επίσης και ο Βραχιώλιας Δημήτρης και ο Καραθανάσης Κομνηνός, στους 16 στο μικτό ο Γρηγοριάδης Αλέξης, στο κυρίως ταμπλό στο μονό μετά από προκριματικούς ο Βραχιώλιας Δημήτριος, ο Κολομπρατσίδης Βασίλης, Μανδάνη Δέσποινα, Τσατσάκη Κων/να, στους 16 στο μικτό ο Κολομπρατσίδης Χρήστος και η Τσάτσάκη Κωνσταντίνα.

2019 Μάρτιος Σχολικών Λυκείων στην Πεύκη 4ος ο Καραγεωργίου Κυριάκος

2021 Σεπτέμβριος ο Εθνικός διοργανώνει International αγώνες κατηγορίες υ11, υ13 και βαθμολογούμενο υ15. Σε αυτό ο Βραχιώλιας Ιωάννης κατακτά την πρώτη θέση με τον συμπαίκτη του Σαρουγιαννίδη Ιωάννη στο Διπλό Αγοριών. Ενώ η Τσατσάκη Αθανασία τρίτη θέση στο Μονό Κοριτσιών.

2022 Ιούνιος στην κατηγορία υ13 στο Πανελλήνιο στο Σιδηρόκαστρο η Τσατσάκη Αθανασία και η Φουτζιτζή Χρυσάνθη κατακτούν την τρίτη θέση στο Διπλό Κοριτσιών

2022 Μάιος στην κατηγορία υ11 στο Πανελλήνιο στο Σιδηρόκαστρο η Τσατσάκη Αθανασία κατακτά την τρίτη θέση στο Μονό Κοριτσιών

2022 Μάιος στο Πανελλήνιο Σχολικό Λυκείων οι Κολομπρατσίδης Χρήστος και Κολομπρατσίδης Βασίλειος κατακτούν τη δεύτερη θέση στο Διπλό Ανδρών και επίσης τη δεύτερη θέση στο Μικτό κατακτούν οι Βραχιώλιας Αλέξανδρος και Τσατσάκη Κωνσταντίνα

12-13 Νοεμβρίου 2022 στο Ομαδικό Εφήβων η Ομάδα του Εθνικού κατέκτησε την 3η Θέση στη διοργάνωση μετά από ισοβαθμία στη δεύτερη θέση με το ΕΑΤΕΚ αλλά λόγω ήτας στη μεταξύ τους αναμέτρηση

26-27 Νοεμβρίου 2022 στο Ομαδικό της Α2 στην Αλεξανδρούπολη, ο Εθνικός κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση. Αθλητές: Κολομπρατσίδης Χρήστος, Βραχιώλιας Αλέξανδρος, Βραχιώλιας Ιωάννης, Καραθανάσης Κομνηνός, Πουτόκα Ρούλα (τελευταία της εμφάνιση με τα χρώματα του Εθνικού αφού έχει δώσει τα μέγιστα στην ομάδα μας από το 2008) Νόνα Ανδρέου, Τσατσάκη Κωνσταντίνα και Γιαντσελίδη Κωνσταντία.

1-2 Απριλίου 2023 στον Βόλο, οι αθλητές μας κατέκτησαν τις εξής θέσεις: Κολομπρατίδης Χρήστος 3η Θέση στο Μονό, 3η θέση στο Μεικτό με την αθλήτρια του Ιάσωνα Θεσσαλονίκης Γκαμπαράεβα Μαρία, 3η θέση στο Διπλό Αγοριών με τον συναθλητή του Βραχιώλια Αλέξανδρο. Οι Βραχιώλιας Δημήτρης και Κολομπρατσίδης στο Διπλό Αγοριών κατέκτησαν την 3η θέση.

22-23 Απριλίου 2023 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ15 και υ19 στη Λειβαδιά, οι αθλητές μας κατέκτησαν τις εξής θέσεις. 1η θέση στο Διπλό Αγοριών με Κολομπρατσίδη Χρήστο και Βραχιώλια Αλέξανδρο, 1η Θέση στο Μεικτό με Βραχιώλια Αλέξανδρο και συνεργασία με την Κασάπη Μαρία του Δημοκριτείου, 1η θέση στο Διπλό Αγοριών με Βραχιώλια Ιωάννη με τον Σαρουγιαννίδη Ιωάννη του Ρούπελ και 3η Θέση στο Μονό Αγορών.

13-14 Μαίου 2023 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ17 και Ανδρών / Γυναικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 3η Θέση στο Μεικτό Ανδρών Γυναικών ο Βραχιώλιας Αλέξανδρος με τη Νόννα Ανδρέου, 3η θέση στο Διπλό κοριτσιών με Γιαντσελίδη Κωνσταντία με την Τουμανίδου Αγγελική του Ιασώνα, 3η θέση στο Διπλό Αγοριών ο Βραχιώλιας Δημήτριος με τον Μπαμπλέκο Αναστάσιο από την Αναγέννηση Λειβαδιάς, 3η θέση στο Μεικτό 3η θέση στο Διπλό Αγοριών ο Βραχιώλιας Δημήτριος με την Τουμανίδου Αγγελική.

10-11 Ιουνίου 2023 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υ13 στο Σιδηρόκαστρο οι αθλητές μας κατέκτησαν τις εξής θέσεις: 2η θέση Φουτζιτζή Χρυσάνθη με Μαγγίτση από τον Άθλο Αγριάς Βόλου, 3η Θέση στο Διπλό Αγοριών με Δαλαμπούρα Δημήτρη και Φουτζιτζή Χρυσάνθη, 3η θέση Κιζιρίδη Δήμητρα με Τσατσάκη Αθανασία.

6-7 Αυγούστου 2023 Διεθνές υ19 στο Παζαρτζικ Βουλγαρίας ο Κολομπρατσίδης Χρήστος κατέλαβε τη θέση 9-16 από τις 64 συμμετοχές. Στο Διπλό Αγοριών στη θέση 9-16 από τους 32 οι Κολομπρατσίδης Χρήστος και Βραχιώλιας Αλέξανδρος, Στο Διπλό Κοριτσιών στη θέση 9-16 από τις 32 η Γιαντσελίδη Κωνσταντία με Γερμανίδα συναθλήτρια και στο Διπλό Μεικτό στη θέση 9-16 από τις 32 ο Βραχιώλιας Αλέξανδρος με τη Γερμανίδα συναθλήτρια.


Αρχική

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Εκτύπωση