Search
Close this search box.

Όλα Όσα Πρέπει να Γνωρίζω για την Ιστιοπλοΐα του Εθνικού

Go Sailing!!

Η ιστιοπλοΐα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε πρόσφατα ως ιδέα για την ανάπτυξη ενός τμήματος που απουσίαζε, από το πιο ιστορικό αθλητικό σωματείο της πόλης. Η αγάπη προς το άθλημα το μεράκι των συντελεστών αυτής της κίνησης και η ένθερμη στήριξη από το μεγάλο Αθλητικό Σωματείο της Πόλης μας, οδήγησε σταδιακά στην ανεύρεση βιώσιμων λύσεων για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Το τμήμα ιστιοπλοΐας του Εθνικού έχει δεσμευθεί για την ανάπτυξη επιμέρους τμημάτων θαλασσίων αθλημάτων. Σκοπός μας είναι βραχυπρόθεσμα η αθλητική αναγνώριση από τις αρμόδιες ομοσπονδίες και γενικότερα ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην πόλη μας, με απώτερο στόχο (μεσο / μακροπρόθεσμα) την ανάδειξη αθλητών που να μπορέσουν να πρωταγωνιστούν στον ιστιοπλοϊκό χώρο.


Από την έναρξη του τμήματος Ιστιοπλοϊας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης θα λειτουργούν:

  • Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης
  • Ιστιοπλοΐας Τριγώνου
  • Ιστιοσανίδας και Αετοσανίδας

Και στην συνέχεια, όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις

  • Κανό Καγιάκ
  • Όρθιας σανιδοκοπηλασίας (SUP)
  • Ταχυπλοΐας (Jet Ski)

Το νεοσύστατο τμήμα Ιστιοπλοΐας του ιστορικότερου Αθλητικού συλλόγου της Αλεξανδρούπολης πλαισιωμένο από καταξιωμένους και αναγνωρίσιμους  αθλητές και προπονητές στον χώρο του υγρού στίβου, δημιουργεί νέες προσδοκίες για μελλοντικές επιτυχίες και αθλητική ανάπτυξη τοποθετώντας τον αθλητή στο επίκεντρο της προσπάθειας.

Συγκεκριμένα την προπονητική ευθύνη των τμημάτων Ιστιοπλοΐας θα φέρει συγκεντρωτικά ο διπλωματούχος και έμπειρος προπονητής, με ενεργή άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, Ιστιοπλοΐας Τρίγωνου – Ανοιχτής Θαλάσσης & Ιστιοσανίδας, διαπιστευμένος σε εθνικό επίπεδο στέλεχος Επιτροπών Αγώνων (National Race Officer) κριτής αγώνων Ιστιοπλοΐας (National Jury), κ. Θεόδωρος Τζουμάρης με αμέσους βοηθούς κατά περίπτωση

  • Ακαδημίες Ιστιοπλοΐας Τριγώνου: Ευστράτιος Σωτηριάδης (Διπλωματούχος  Προπονητής Ιστιοπλοΐας)
  • Ανοιχτή Θάλασσα: Βοηθοί Προπονητού Βασίλειος Γιαγλής & Απόστολος Μακρας
  • Ιστιοσανίδας και Αετοσανίδας: Βοηθοί Προπονητού Γεώργιος Ντούλας & Ιωάννης Κατσαρός

Αποτελεί κοινή μας πεποίθηση το γεγονός ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με την υφιστάμενη οργανωτική του δομή, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού στην πόλη, μέσα από ρεαλιστικές και βιώσιμες δράσεις, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο, την αγάπη και το πάθος των στελεχών του για τον αθλητισμό και τα ευγενή αθλητικά ιδεώδη, την οργανωτική του εμπειρία και την ταύτιση και αποδοχή που απολαμβάνει από τους ανθρώπους, τους δημόσιους και κοινωνικούς φορείς του τόπου

Σχολές Ανοιχτής θαλάσσης Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Εκτύπωση