Κολύμβηση

TMHMA ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

To τμήμα υγρού στίβου του συλλόγου το συναντούμε για πρώτη φορά την δεκαετία του 1960-1970. Από το 1965 ο Εθνικός άρχισε να οργανώνει την δημιουργία ενεργού τμήματος κολύμβησης. Ήταν το τέταρτο τμήμα του συλλόγου, αφού ήδη υπήρχαν ενεργά τμήματα του ποδοσφαίρου, στίβου και μπάσκετ. Οι προπονήσεις γινόταν στην θάλασσα και συγκεκριμένα στο λιμάνι της πόλης, μόνο κατά τους θερινούς μήνες. Γνωστοί και πολλοί συμπολίτες μας πλαισίωναν τις τάξεις του συλλόγου με σημαντικές διακρίσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους κ.κ. Γερακόπουλο Θεόδωρο, Τεκτονίδη Γεώργιο (με μεγάλη πορεία μετέπειτα στο άθλημα του βόλεϊ), Μπομποτά Κώστα, Δραμανίδη Χρήστο, Αμπουκέλη Θωμά.

Το τμήμα ήταν εγγεγραμμένο στην δύναμη της Ε.Κ.Ο.Φ. ( Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία Φιλάθλων, μετέπειτα Κ.Ο.Ε.) και δυο αθλητές του συλλόγου, οι Γερακόπουλος Θεόδωρος και Τεκτονίδης Γεώργιος πήραν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο, στο Ζάππειο, με πολύ καλή παρουσία.

Η κύρια δραστηριότητα σε αγώνες κολύμβησης ήταν κάθε χρόνο στους αγώνες της Ναυτικής Εβδομάδας, εκδήλωση η οποία επαναλαμβανόταν κάθε χρόνο και κατείχε μια ξεχωριστή θέση στα αθλητικά δρώμενα των παρυδάτιων περιοχών, όπου η παρουσία του τμήματος κολύμβησης του Εθνικού ήταν συνεχής. Μαζί με τους αθλητές του Ν.Ο.Α. και τους κολυμβητές του σώματος Ελλήνων προσκόπων αγωνίζονταν σε αγώνες κολύμβησης και όχι μόνο, στο λιμάνι της πόλης παρουσία πλήθους κόσμου. Οι αθλητές του Εθνικού ήταν πρωταγωνιστές με πληθώρα νικών και διακρίσεων

Προς τα τέλη της δεκαετίας το τμήμα υγρού στίβου περιέπεσε σε αδράνεια και με την πάροδο των ετών διαλύθηκε.

Το 2011 ο τότε πρόεδρος του συλλόγου Χάρης Καρυωτάκης οραματίστηκε την επαναδραστηριοποίηση του τμήματος. Αρωγός στα σχέδια του η Αθλητική Ακαδημία Κολύμβησης «Νηρέας», η οποία συνεργάστηκε με τον Εθνικό, προσχώρησε στον Εθνικό παραχωρώντας με μεταγραφή όλο το έμψυχο δυναμικό της και έτσι από το 2012 επαναλειτουργεί το τμήμα υγρού στίβου, στο παλιό κολυμβητήριο του Ε.Α.Κ. Αλεξανδρούπολης.

Το τμήμα κολύμβησης διατηρεί τα τμήματα εκμάθησης της μικρής πισίνας, τμήματα ακαδημιών, προαγωνιστικό και αγωνιστικό. Συμμετέχει σε όλους τους αγώνες της περιφέρειας Α.Μ.Θ. και όχι μόνο σ αυτούς. Σήμερα σε όλα τα προαναφερθέντα τμήματα αθλούνται περίπου 170-180 παιδιά. Το προπονητικό έργο υποστηρίζουν επτά (7) προπονητές.

Οι προπονήσεις των αθλητών – τριών γίνονται καθημερινά στο δημοτικό κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης».

Ακαδημίες Εθνικός ΜΓΣ